Het “Groene kamp” vind u ook dit jaar rondom de Duitse schuilbunker uit de tweede wereldoorlog. Een mooiere en passender achtergrond kunnen wij niet wensen! Het thema militair wordt elk jaar weer goed vertegenwoordigd. De stichting “Collection ’39-‘45” is als vanouds hofleverancier van voertuigen uit de tweede wereldoorlog. O.a. met een heuse tank namelijk een zogenaamde “Priest”. Maar diverse andere groepen zoals Dutch Army Fields vinden het Historisch Weekend zó leuk dat ze vanuit het oosten van het land naar het evenement komen.

 

Ook het naoorlogse materieel is weer goed vertegenwoordigt. Wat voor menigeen een mooi legervoertuig is, is voor de ander een feest der herkenning!! Welke dienstplichtige heeft er niet gereden op de LARO 88 of 109, de NEKAF, DAF YA-126, de “Dikke” DAF YA-328, DAF YB-626 takelwagen of zelfs de DAF YP-408!! Ook dit jaar zijn deze allen weer aanwezig met als topstuk de DAF YP-408 mortiertrekker gerestaureerd in de originele versie van het Garde Grenadiers!! Elk voertuig heeft een verhaal en uiteraard vertelt de trotste eigenaar u er alles over!

 

Maar ook onze veteranen worden niet vergeten. Wie kent de UNIFIL missie naar Libanon nog? Onze jongens (o.a. dienstplichtigen) zaten daar van 1979 tot 1985. Wat een mooier eerbetoon is er niet dan ook hen te vertegenwoordigen. Elk militair voertuig is meer dan welkom. En heeft u eventueel vragen? Stel ze gerust aan de coördinator militaire voertuigen.

 

Ook als club bent u welkom. De afgelopen edities waren zoals gezegd de Stichting Collection ’39-’45, de YA-126 club, Dutch Army Fields en de Army Vehicle Club aanwezig. maar ook de stichting Bravo Cie welke helemaal uit Brabant de weg naar het noorden heeft weten te vinden!! Niet alleen clubs maar ook een familie/vrienden groep uit Breezand met o.a. een DAF 2300 radiomast zijn aanweig.

 

Heeft u een legervoertuig? Meld u via deze website aan!

 

We hopen u te ontmoeten op 29 en 30 juni aanstaande!

 

IMG 20180624 WA0031