Tijdens het Historisch Weekend Den Helder is traditiegetrouw een grote hoeveelheid militaire voertuigen aanwezig. Verenigingen zoals Collection 39 – 45 uit Winkel en Dutch Army Fields (DAF, zou deze naam iets te maken hebben met het merk DAF dat na de Tweede Wereldoorlog de voertuigen voor de het Nederlandse leger verzorgde?) uit het uiterste noordoosten van ons land zijn met een groot aantal deelnemers aanwezig. Zij verzorgen het “groene kamp” dat met de genoemde voertuigen en periode correcte aankleding een mooie inkijk geeft in de landmacht tijdens en na de oorlog.

 

Dit jaar besteedt het Historisch Weekend in samenwerking met Stichting 75 jaar Vrijheid Den Helder aandacht aan het feit dat het 75 jaar geleden is dat de tweede Wereldoorlog in ons land eindigde. Met een groot aantal voertuigen en deelnemers in periodecorrecte kleding en uitrusting wordt aandacht aan deze belangrijke gebeurtenis gegeven. Tijdens de rondritten op zaterdag en zondag zullen voertuigen van onze bevrijders prominent aanwezig zijn.

Vrijheid moet bewaakt worden en dit is de reden dat Nederland niet wegloopt voor z’n verantwoordelijkheid, op verschillende plekken in de wereld zijn we aanwezig in vredesmissies. Om hier iets van te laten zien zullen er weer verschillende veteranen uit recentere vredesmissies aanwezig zijn. Elk militair voertuig is meer dan welkom. En heeft u eventueel vragen? Stel ze gerust aan de coördinator militaire voertuigen.

 

Juist als club bent u welkom! De afgelopen edities waren zoals gezegd de Stichting Collection ’39-’45, de YA-126 club, Dutch Army Fields en de Army Vehicle Club aanwezig. maar ook de stichting Bravo Cie. welke helemaal uit Brabant de weg naar het noorden heeft weten te vinden!! Niet alleen clubs maar ook een familie/vrienden groep uit Breezand met o.a. een DAF 2300 radiomast zijn aanwezig.

 

Heeft u een legervoertuig? Meld u via deze website aan!

 

We hopen u te ontmoeten op 27 en 28 juni 2020!

 

IMG 20180624 WA0031