Het merkenthema van de op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 te houden 22e editie van het Historisch Weekend Den Helder zal dit jaar het Franse merk Simca zijn!

 

Dit jaar hebben we de Simca Automobiel Club Nederland bereid gevonden om met een flink aantal auto’s aanwezig te zijn. In de jaren zestig was Simca, later op- en uiteindelijk ten onder gegaan in het Frans Engelse Talbot- één van de populairste Franse automerken. De Simca 1000 wist het in z’n lange productietijd van bijna twintig jaar tot bijna twee miljoen geproduceerde auto’s te brengen. Het merk werd in de jaren tachtig geplaagd door een slechte kwaliteit en hoge roest gevoeligheid. De opvolger van de succesvolle Simca 1000 was de Talbot Samba, maar omdat dit eigenlijk een Peugeot was, koos het publiek massaal voor het origineel. Talbot dacht het tij te keren met het in productie nemen van een luxueus model, de Tagora. Dit model verkocht vrijwel niet en is momenteel een behoorlijk zeldzame verschijning. Dat is jammer, want het was een super comfortabele auto, met een geheel eigen styling.

 

Behalve Simca’s, Chryslers en Talbot’s, valt er voor fijnproevers natuurlijk ook nog van veel andere, vaak compleet uit het straatbeeld verdwenen, klassiekers te genieten. Het gaat veel te ver hier alle merken te noemen waarvan de eigenaar zich als deelnemer heeft aangemeld. Nog niet aangemeld? Bekijk snel de voorwaarden waaraan een voertuig moet voldoen op deze website en geef u op! U zorgt voor de auto, wij zorgen ervoor dat het u twee dagen lang aan niets ontbreekt!

 

Wij hopen u te zien op in het weekend van 23 en 24 juni aanstaande!