Historisch Weekend en Botterwedstrijd bundelen krachten in het weekeinde van 22 t/m 24 juni 2018

 

Het kon eigenlijk niet uitblijven dat de Helderse Botters en het Historisch weekend hun krachten zouden bundelen om beide evenementen die Den Helder op een positieve wijze op de kaart zetten nóg meer in de kijker te spelen.

 

Jaarlijks strijden meer dan tien historische botters op het Marsdiep om de eer wie er het snelst een vooraf uitgezet parcours weet af te leggen. Vele van deze vaartuigen, vaak tot aan de oorlog intensief als visserschip in gebruik en daarna als verouderd afgedankt, zijn in de loop der jaren vakkundig gerestaureerd of zelfs compleet opnieuw opgebouwd. Anno nu vormen ze prachtige monumenten van de zogenaamde “bruine vloot” tegen het decor van oude havensteden als Hoorn, Enkhuizen, Volendam etc. Ook op Willemsoord wordt enthousiast gewerkt aan het behoud van dit varend erfgoed.

 

Op 22 juni wordt deze wedstrijd opnieuw gehouden; ’s middags keren de schepen terug om langs het Boerenverdriet op de voormalige Rijkswerf Willemsoord het Historisch Weekend 2018 van een schitterende omlijsting te voorzien.

 

Aansluitend opent het Historisch Weekend op 23 en 24 juni de poorten om wie dat wil te vermaken met vele tientallen klassieke auto’s, motoren, vrachtwagens, schepen, muziek en nostalgia.

 

We hebben er weer zin in!

 

Botter HD 2 20170628 b1   Botter HD 2 20170628 a