HIeronder een overzicht van de persberichten van voorgaande jaren:

 

Den Helder, 21 juni 2018

Reddingmuseum en Marinemuseum geopend tijdens Historisch Weekend

Tijdens het Historisch Weekend 2018 zijn zowel het Reddingmuseum als het Marinemuseum op Willemsoord gewoon geopend. In beide musea zijn veel onderwerpen te zien die een perfecte aanvulling geven op het Historisch Weekend. Voor € 15,-- kan een combinatiekaart aangeschaft worden die toegang geeft tot beide musea, maar ook daarna blijven deze toegangsbewijzen geldig.

Voor € 2,50 kan een rondvaart gemaakt worden met reddingboot Johan de Witt uit 1941. Kaarten zijn te koop bij het Reddingmuseum. Kijk voor openstellingstijden op www.reddingmuseum.nl en www.marinemuseum.nl

 

Den Helder, 30 mei  2018

 

SIMCA EN BOTTERS BLIKVANGERS OP HISTORISCH WEEKEND 

 

Op zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 is Den Helder voor de 22e keer het verzamelpunt voor historische voer- en vaartuigen uit het hele land. Oldtimer personenauto’s, bijzondere vrachtwagens, excentrieke motoren en scooters, stoere brandweerwagens en militaire voertuigen, landbouwtrekkers en allerlei nautisch erfgoed.  Alles wat rijdt, vaart of vervoert en dateert van voor 1976 is te bewonderen op de Oude Rijkswerf Willemsoord. Op deze meer dan 200 jaar oude voormalige marinewerf zijn naast de voertuigen ook tientallen klassieke schepen te zien. Een unieke combinatie! Sommige schepen zijn zelfs meer dan aar Jan100 jaar oud.

 

Het Historisch Weekend Den Helder heeft dit jaar als thema auto’s van het Frans/ Italiaanse/Amerikaanse Simca met de bijbehorende merken Talbot en Chrysler. De Simca Automobiel Club Nederland toont tientallen klassiekers en moderne auto’s van dit destijds ook in ons land zeer populaire automerk. Simca, Talbot, Chrysler en Matra zijn aanwezig. Het draait niet alleen om Simca; er zijn ook veel voertuigen uit andere autolanden te bewonderen.

 

Het Historisch Weekend Den Helder is vanouds gratis voor de bezoekers. Gezinnen met of zonder kinderen, uit stad of regio en toeristen vanuit onze prachtige kuststreek: het evenement is een ontspannen dagje uit voor de hele familie. Vanaf de gezellige terrasjes kunt U van de muziek en sfeer genieten en lekker eten en drinken. Uit Denekamp is een traditionele visrokerij aanwezig die werkt vanuit een klassieke Bedford. 

 

De historische markt met zijn vele stands en verzamelingen mag U niet missen. Er is een kinderplein met een reuzenglijbaan. Op het Techniekplein staat een technobus en een techniektent van het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technische Installatiebedrijf OTIB en de Koninklijke marine. Hier kan de jeugd op een leuke en verantwoorde wijze kennis maken met moderne technieken. De blusboot de Weer( 1958)  uit Zaandam geeft spannende demonstraties. Op zondag geven de professionals van Flyboardfun spectaculaire demonstraties vanuit het havenbassin. 

 

Op vrijdag 22 juni houden tientallen historische botters uit heel Nederland hun jaarlijkse zeilwedstijden op het Marsdiep; de rede van Den Helder. Op zaterdag en zondag liggen een aantal van deze prachtige schepen op Willemsoord en zijn zij voor de bezoekers van het Historisch Weekend te bewonderen. (www.heldersebotters.nl ) 

 

Honderden old-timer voertuigen rijden zaterdag en zondag in kilometerslange rondritten door de binnenstad en de mooie omgeving van Den Helder. 

 

Op het terrein Willemsoord zijn te bezichtigen het Marinemuseum, het Reddingmuseum en het schroefstoomschip Zr Ms Bonaire. De feestavond op zaterdag 23 juni is voor iedereen gratis toegankelijk; muziek van de band Crossfire. Op het terrein worden gratis full colour programmaboekjes en posters uitgedeeld.

Op=Op!                                                                                                                            

-----------------------------------------------------------------------------------    

Bezoekersinformatie                                                                                                                    

www.historischweekend.nl

Oude Rijkswerf Willemsoord 

1781 AS Den Helder

Ingang Weststraat

Zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur 

Toegang gratis                                                                               

Parkeren gratis op het terrein( P –Noord)

Toegankelijk voor rolstoel en rollator

Te voet 10 minuten van station NS en busstation Den Helder

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot aan de reactie.                                                                                                                             

Nadere informatie bij Erik te Boekhorst, bestuurslid public relations. Bijvoorkeur via ert@xs4all.nl en zonodig 0223-632452. 

Alleen tijdens het Historisch Weekend bereikbaar via 06-19660524  of bij Jan Boshamer, bestuurslid algemeen  06-27187888  janboshamer@planet.nl 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historisch Weekend en Botterwedstrijd bundelen krachten in het weekeinde van 22 t/m 24 juni 2018

 

Het kon eigenlijk niet uitblijven dat de Helderse Botters en het Historisch weekend hun krachten zouden bundelen om beide evenementen die Den Helder op een positieve wijze op de kaart zetten nóg meer in de kijker te spelen.

 

Jaarlijks strijden meer dan tien historische botters op het Marsdiep om de eer wie er het snelst een vooraf uitgezet parcours weet af te leggen. Vele van deze vaartuigen, vaak tot aan de oorlog intensief als visserschip in gebruik en daarna als verouderd afgedankt, zijn in de loop der jaren vakkundig gerestaureerd of zelfs compleet opnieuw opgebouwd. Anno nu vormen ze prachtige monumenten van de zogenaamde “bruine vloot” tegen het decor van oude havensteden als Hoorn, Enkhuizen, Volendam etc. Ook op Willemsoord wordt enthousiast gewerkt aan het behoud van dit varend erfgoed.

 

Op 22 juni wordt deze wedstrijd opnieuw gehouden; ’s middags keren de schepen terug om langs het Boerenverdriet op de voormalige Rijkswerf Willemsoord het Historisch Weekend 2018 van een schitterende omlijsting te voorzien.

 

Aansluitend opent het Historisch Weekend op 23 en 24 juni de poorten om wie dat wil te vermaken met vele tientallen klassieke auto’s, motoren, vrachtwagens, schepen, muziek en nostalgia.

 

We hebben er weer zin in!

 

Persbericht van het Reddingsmuseum (02-08-2017):

 

Op 26 en 27 augustus 2017 kleurt het terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord legergroen. Dit jaar is het thema ‘historisch militair vervoer’. Een werkelijk enorm arsenaal van militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, maar zeker ook uit de jaren daarna, maakt grote indruk. Wat veel mensen niet weten is dat er aan de steiger bij het Reddingmuseum een historisch vaartuig ligt dat tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol heeft gespeeld. Reddingboot de Insulinde is de eerste ‘zelfrichtende’ stalen motorreddingboot ter wereld. Indien de boot kapseist in zware zeeën, komt zij vanzelf weer overeind.

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog voeren alle Nederlandse reddingboten onder de neutrale vlag van het Rode Kruis. De Insulinde was geheel wit geschilderd met op de stuurkast een opvallend rood kruis. Vanaf het najaar 1939 werden de grote stalen reddingboten periodiek gedemagnetiseerd om het risico van contact met magnetische mijnen te verkleinen.

 

Gedurende de oorlogsjaren maakte de Insulinde regelmatig reizen naar Amsterdam of Rotterdam om te demagnetiseren. Tijdens de hongerwinter was het schip volgestouwd met 64 zakken aardappelen en 39 zakken peulvruchten en tarwe. De schipper Mees Toxopeus ‘confisqueerde’ onderweg nog een aantal zakken kolen uit een door Duitsers bevracht schip en kwam met zijn lading door de strenge controle bij de Oranjesluizen. Op de terugweg werden 32 ondervoede kinderen meegenomen, die werden ondergebracht in diverse pleeggezinnen in Friesland.

 

Tijdens het Historische weekend wordt deze prachtige reddingboot gratis opengesteld voor het publiek van 14.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen al hun vragen stellen aan de vrijwilligers van het museum en een kijkje nemen op de reddingboot. Entreekaartje voor het Reddingmuseum kost maar € 5,- dit weekend.

 

In het Reddingmuseum kunnen mensen tot 1 oktober de tentoonstelling ‘Wonderboot’ bezoeken. Een tentoonstelling over de ontwikkeling, bouw, in dienststelling en reddingacties van de Insulinde. Voor meer informatie zie www.reddingmuseum.nl.

 

Extra achtergrond informatie:

 

De Insulinde is de eerste ‘zelfrichtende’ stalen motorreddingboot ter wereld. Indien de boot kapseist in zware zeeën, dan komt zij vanzelf weer overeind. Twee ernstige rampen in 1921 met motorreddingboten vormden de aanleiding voor een revolutionair ontwerp met een kieptank, een idee van reddingbootschipper Mees Toxopeus en scheepsbouw professor Vossnack. De boot werd gebouwd te Delfzijl op de scheepswerf Gebroeders Niestern. In Nederlands-Indië werd geld voor de bouw bijeengebracht, vandaar de naam Insulinde. Het ontwerp voldeed goed en latere boten zoals de Prins Hendrik waren hierop gebaseerd. De Insulinde heeft van 1927 t/m 1965 dienst gedaan vanaf het reddingstation te Oostmahorn. In 341 tochten werden in totaal 332 mensen gered, vaak onder moeilijke omstandigheden. De boot werd een varende legende vanwege de spectaculaire reddingen onder leiding van schipper Mees Toxopeus. In 1969 verwierf de Vereniging Nederlands Historisch Scheepvaartmuseum de boot voor de oorspronkelijke aanschafprijs, te weten 25 duizend gulden. Na 36 jaar verkeerde de boot echter in een slechte staat en het Reddingmuseum nam de boot over voor een symbolisch bedrag van 1 euro en restaureerde de boot. In september 2010, na 6500 manuren van een kleine groep vrijwilligers, is de restauratie voltooid. Aan het schip is de status van Varend Monument toegekend en ze is nu het vlaggenschip van het Reddingmuseum.

 

 

Persbericht 27 juli 2017:

 

Historisch Weekend Den Helder 26 en 27 augustus 2017

 

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017 is de 21e editie van het Historisch Weekend Den Helder. Op het grote terrein van de oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder staan vanaf 10 uur ’s morgens op beide dagen enkele honderden klassiekers op het publiek te wachten. Dit jaar is het thema historisch militair vervoer. Re-enactmentvereniging Collection 39 – 45 is één van de hoofdvertegenwoordigers die voor een sfeervolle aankleding zorgen.

 

Met het thema militair historisch vervoer is de Vereniging Collection 39 – 45 extra gemotiveerd om tijdsens het Historisch Weekend een prachtige verzameling materiaal neer te zetten. Paul Visser, de voorzitter van deze vereniging, geeft aan dat zij al jaren acte de presence geven op dit evenement. De vereniging bestaat uit een veertigtal enthousiaste verzamelaars die vrijwel elk weekeind sleutelen en onderhoud plegen aan hun voertuigen die , zoals de naam al aangeeft, vooral afkomstig zijn uit de Tweede Wereldoorlog. Hoofddoel is de herinnering aan de tweede Wereldoorlog levend te houden, zodat een ieder die deze verschrikkelijke tijd niet heeft meegemaakt er van doordrongen blijft dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is.

 

De vereniging als zodanig is pas in 2013 officieel opgericht en heeft zijn thuisbasis in Winkel, een dorp uit de Kop van Noord Holland. Behalve het koesteren van het rollend materiaal vormen de leden vooral een zogenaamde re-enactment groep. Ook tijdens het Historisch Weekend richten zij een compleet kamp in met een originele veldkeuken, tenten, communicatieapparatuur en allerlei gebruiksvoorwerpen om hiermee te laten zien hoe de soldaten tijdens de oorlog op veldtocht gingen.

 

De nadruk ligt bij het rollend materieel vooral op voertuigen uit de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Ook Nederlands materiaal is aanwezig, o.a. van de Binnenlandse Strijdkrachten en uit Nederlands Indië. Absolute publiekstrekker is een originele Amerikaanse Sherman M7 “Priest” tank. Deze vreemde bijnaam dankt het voertuig aan de ronde opbouw die met enige fantasie doet denken aan de kansel in de kerk. Voertuigen van de merken Chevrolet (trekker met oplegger), GMC transportwagens, een Dodge WC 63, een ‘halftrack’ (met rupsbanden aan de achterzijde) en natuurlijk een aantal Willy’s Jeeps in verschillende uitvoeringen vormen met elkaar een mooi display.

 

Naast een mooie collectie wagens beheert de vereniging ook een klein museum met een schat aan – vaak hele persoonlijke – spullen uit de oorlog.

 

Voor meer informatie over deze enthousiaste vereniging, kijk op www.Collection 39-45.com Het evenemententerrein is op beide dagen gratis toegankelijk vanaf 10 tot 17 uur.

 

Inlichtingen via Jan Boshamer 06 27187888

 

==================================================================================

 

Contactgegevens

Stg. Historisch Weekend Den Helder

J.P.C. Boshamer

Vogelzand 4250,

1788 MP Den Helder

Tel. 06 27187888

janboshamer@planet.nl

 

 

Persbericht 20 juni 2016.

 

DAF NEDERLANDS FABRICAAT CENTRAAL OP 20e HISTORISCH WEEKEND

 

Hoogtepunt van het Historisch Weekend dat zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016 in Den Helder voor de 20e keer wordt gehouden is de DAF wereld in allerlei boeiende facetten.

 

Het DAF museum uit Eindhoven heeft in de overdekte hal van de Historische markt ( gebouw 66) een indrukwekkende stand over de ontstaansgeschiedenis van de eerste DAF personenauto. Er zijn enkele DAF 600 oldtimers, een opengewerkte Variomatic versnellingsbak met het beroemde pientere pookje en ook de opengewerkte motor van de DAF 600 geeft de bezoekers een prima beeld van een beroemd Nederlands automerk.

 

De DAF Club Nederland heeft in dezelfde overdekte Historische markt een grote stand speciaal gewijd aan het 50 jarig jubileum van de DAF 44 met enkele oldtimers DAF 44 en veel informatie en deskundige toelichting.

 

De Stichting Bravo Compagnie is in het militaire dorp van het Historisch Weekend aanwezig met allerlei militaire voertuigen van DAF fabrikaat.

 


.
Beslist een publiekstrekker in het militaire dorp is de unieke DAF YP408 pantserwagen –Instructievoertuig. Er zijn slechts twee van deze 8 wielige YP408 instructiepantserwagens gebouwd . Doordat de bepantsering ontbreekt, is voor de bezoekers duidelijk te zien hoe alles werkt. Dit instructiemodel is op het Pantser Infanterie rijopleidingscentrum PIROC te Veldhoven gebruikt bij de opleiding van de chauffeurs van de 8 wielige pantserwagen.

 

Er zijn ook veel DAF’s die individueel zijn ingeschreven op het Historisch Weekend aanwezig.Bij het militaire dorp, bij de vrachtwagens en op het DAF themaplein bij de hoofdingang naast de Bonaire zijn veel DAF’s te zien.

 

De meeste DAF’s ,ook de grote jongens rijden mee in de spectaculaire twee uur rondrit die zondag 26 juni om 10.45 vanaf Willemsoord start.

 

Tijdens het Historisch Weekend wordt gratis het programmaboekje uitgedeeld; 32 pagina’s met ook veel informatie en foto’s over de DAF wereld. De website www.historischweekend.nl geeft een goed beeld wat het Historisch Weekend Den Helder allemaal nog meer te bieden heeft.

 

Persbericht versie dd 13 j uni 2016 12.30 uur

 


Historisch Weekend klassiek spektakel voor jong en oud 


20 jaar oud met DAF’s Blaaskapellen en nog veel meer

 

Zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016 is het Historisch Weekend Den Helder voor de 20e keer gastheer voor honderden klassieke auto’s en tientallen historische schepen. 
Op het monumentale terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord zijn indrukwekkende historische personenauto’s, vrachtwagens, motorfietsen, brandweerwagens, militaire en landbouwvoertuigen en schepen gratis te bewonderen. 


Uniek is dat naast alle soorten klassieke voertuigen op hetzelfde terrein ook tientallen historische schepen zijn te bewonderen. Het Historisch Weekend is in 1996 voor het eerst georganiseerd bij het 25 jarig bestaan van het zwembad De Schots.

 

Voor de 20e editie zijn voertuigen van Nederlands fabrikaat als bijzonder thema gekozen. Men kan volop genieten van DAF personenauto’s met de revolutionaire Variomatic aandrijving en van imposante DAF trucks in veel uitvoeringen. Ook van Nederlands fabricaat zijn de FTF trucks; minder bekend maar zeer indrukwekkend. Ook uit veel andere autolanden zijn prachtige klassieke auto’s te bewonderen. De voertuigen zijn gebouwd in 1975 of eerder. De schepen zijn vaak meer dan 100 jaar oud en geven een goed beeld van het varend Nederlands erfgoed. Wij rekenen op 400 voer- en vaartuigen uit heel Nederland. Jaarlijks ontvangen wij beide dagen samen 25.000 bezoekers.

 

Bij de huidige 20e editie is gekozen voor Nederland als speciaal landenthema. Er zijn dit jaar veel voertuigen van Nederlands fabricaat te bewonderen; personenauto’s, vrachtwagens, en militaire voertuigen. Voor het eerst zijn het DAF museum uit Eindhoven en de landelijke verenigingen van DAF oldtimers aanwezig met o.a. een tentoonstelling over het ontstaan van de eerste DAF personenauto en het 50 jarig jubileum van de DAF 44. Bij het militaire dorp, bij de vrachtauto’s en op het themaplein bij de hoofdingang naast de Bonaire zijn veel DAF’s en minder bekende Nederlandse merken zoals FTF trucks te zien.

 

De jubileumeditie van het Historisch Weekend valt samen met het KnorhanenKapellenFestival 2016. Uit heel Nederland komen dweilorkesten en blaaskapellen naar het Historisch Weekend Den Helder.


Op het sluisdeurenpodium op Willemsoord zijn zaterdag en zondag de optredens. Sfeervolle en gezellige muziek midden tussen de klassieke auto’s en de gezellige terrasjes en het kinderplein; een perfecte combinatie!!! Zaterdag 25 juni is vanaf 19.30 uur in Studio 62 op Willemsoord een spectaculair muziekfestival en feestavond waar de kapellen en orkesten voor de hoofdprijs gaan. Dankzij de samenwerking van de Knorhanen, de Helderse Ondernemersvereniging Binnenstad HOB en het Historisch Weekend Den Helder zijn het muziekfestival en de optredens gratis toegankelijk. 

 

Op het techniekplein staat de techniekbus. Een unieke kans voor de jeugd om kennis te maken met techniek. Speciaal voor de jeugd is ook het kinderplein een attractie. Op zaterdag en zondag zijn er spectaculaire rondritten met alle soorten klassieke voertuigen door de prachtige omgeving en de Helderse binnenstad. In de overdekte nostalgische markt is een groot en zeer gevarieerd aanbod aan kleine en grote historische schatten. Hoogtepunt in deze markt zijn de presentaties rond de geschiedenis van DAF personenauto’s. Er zijn genoeg gezellige terrassen. Op het evenemententerrein kunt U het Marinemuseum, het Reddingmuseum en het schroefstoomschip Zr.Ms. Bonaire uit 1877 bezoeken. Op een paar minuten loopafstand is de koopzondag van de Helderse binnenstad bereikbaar.

 

De website www.historischweekend.nl geeft een goed beeld wat het Historisch Weekend Den Helder allemaal te bieden heeft. 
Tijdens het Historisch Weekend wordt gratis een programmaboekje uitgedeeld; 32 pagina’s met veel informatie en foto’s. Er zijn 5000 exemplaren beschikbaar dus: OP=OP.

 

Bezoekersinformatie 
Zaterdag 25 en zondag 26 juni 2016 open van 10-17 uur. Oude Rijkswerf Willemsoord 
1781 AS Den Helder Toegang, parkeren op het terrein, de feestavond en de uitvoeringen van het KnorhanenKapellenFestival zijn gratis. Toegankelijk voor rolstoel en rollator. Te voet in 10 minuten bereikbaar van station NS en busstation Den Helder.

 

Noot voor de redactie.
Nadere info bij:
Erik te Boekhorst bestuurslid public relations. Contact bij voorkeur per Email ert@xs4all.nl. Anders per telefoon 0223-632452. Mobiele telefoon alleen op zaterdag 25 en zondag 26 juni 06-19660524.
Rob Timmerman E mail timmerman@multiweb.nl
Website www.historischweekend.nl

 

 

PERSBERICHT.

Den Helder, 30 mei 2016.

 

Shirtsponsor voor Historisch Weekend Den Helder

 

Werk in Uitvoering heeft er net als vorig jaar voor gekozen ook in 2016 het Historisch Weekend Den Helder royaal te steunen als shirtsponsor.

 

Werk in Uitvoering is een bekende landelijke uitzendorganisatie met een vestiging op Willemsoord Den Helder. Tijdens de jubileumeditie( 20e keer!) van het Historisch Weekend Den Helder worden de ruim 100 medewerkers gekleed in een oranje poloshirt waarop naast het logo van Werk in Uitvoering het logo van het Historisch Weekend Den Helder prijkt. Dit garandeert maximale herkenbaarheid voor de vrijwilligers in hun taak richting bezoekers en markante aandacht voor de shirtsponsor. Rick de Geus, manager van Werk in Uitvoering, reikt de polo’s uit tijdens de instructieavond voor de vrijwilligers op 1 juni 2016 . Werk in Uitvoering houdt zich bezig met een breed scala aan personeelsactiviteiten. Waaronder; Uitzenden en detacheren, verzuim ( preventie) en outplacement, job coaching, training & opleiding participatiescan en advies. Het Historisch Weekend wordt gehouden zaterdag 25 en zondag 26 juni op de Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder. Het speciale landenthema is Nederland.

 

----------------------------------------

Noot voor de redactie.

U kunt aanwezig zijn bij het uitreiken van de gesponsorde poloshirts op woensdag 1 juni 19.30 uur. Marine Onder Officieren Club ( MOOC) Spoorstraat 56 1781 JH Den Helder.

Nadere informatie bij Erik te Boekhorst, bestuurslid public relations ert@xs4all.nl en website www.historischweekend.nl Voor Werk in Uitvoering Rick de Geus en website www.uwiu.nl

 

 

Zeer gewaardeerde sponsors en andere relaties,

 


De 19e editie van het Historisch Weekend ligt al weer achter ons. Samen met duizenden bezoekers, meer dan 500 deelnemers van overal uit het land en niet te vergeten onze ruim 100 vrijwilligers hebben wij genoten van een geslaagd evenement. Dit blijkt ook uit de enthousiaste reacties van bezoekers, toezeggingen van oldtimerclubs volgend jaar met nóg meer wagens te komen, en reacties van sponsors of adverteerders die nu al een optie voor 2016 willen. Het geeft ons een steun in de rug bij ons werk voor 2016.

 


Ik wil U heel hartelijk bedanken voor uw hulp. Zonder uw financiële bijdrage, professionele inzet of enthousiaste medewerking is het onmogelijk het Historisch Weekend te organiseren.

 


De zaterdag was in alle opzichten een topdag, de zondag iets minder door de regen in de middag, toch bleef het publiek binnenstromen en hebben we in totaal zo’n 21000 bezoekers gehad.

 


Als organisatie zijn wij er trots op met het Historisch Weekend weer duizenden een plezierige dag te hebben bezorgd. Het sterke deelnemersveld, de bijzondere formule van het evenement, klassieke auto’s, motoren , schepen, de historische markt op het nationale monument Willemsoord, de vele bezoekers en de publiciteit in regionale media: allen helpen mee aan een positief beeld van Den Helder.

 


In onze stad worden veel en grote evenementen georganiseerd. Daarmee zet Den Helder zich duidelijk op de kaart. Ons Historisch weekend levert daar een bijdrage aan. Als het aan ons ligt hebben we in 2016 de 20e editie van ons evenement tijdens het laatste weekend van juni, gelijk met de koopzondag in de Helderse binnenstad.

 


Ik besluit met de hoop uit te spreken dat u ook in 2016 en volgende jaren het Historisch Weekend Den Helder blijft steunen. Den Helder verdient zijn Historisch Weekend!

 


STICHTING HISTORISCH WEEKEND DEN HELDER


Rob Timmerman
voorzitter

 

 

Persbericht. Den Helder 21 juli 2015.

 

JUBILEUM HISTORISCH WEEKEND DEN HELDER IN NEDERLANDSE SFEER

 

Op 25 en 26 juni 2016 wordt de 20e editie van het Historisch Weekend Den Helder georganiseerd. Als speciaal landenthema voor dit jubileum is gekozen voor klassieke personenauto’s, vrachtauto’s, militaire voertuigen, motoren, bromfietsen en veel meer van Nederlands fabrikaat. Historische schepen en voertuigen uit andere landen zijn ook van harte welkom. Eigenaren van klassieke auto’s en schepen kunnen al vanaf 1 januari 2016 inschrijven via de website www.historischweekend.nl

 

Het Historisch Weekend Den Helder van dit jaar was een groot succes. Op 27 en 28 juni samen hebben 21.000 bezoekers uit heel Nederland gratis genoten van een goed verlopen evenement. Hoogtepunten waren de presentatie van de 60 klassieke auto’s van de Saab Club Nederland en de rondritten. Bij de spectaculaire rondrit op zondag zagen duizenden toeschouwers langs de route de ruim 300 klassieke auto’s door Den Helder en de prachtige omgeving rijden. Dankzij de inzet van onze bijna 100 vrijwilligers is het evenement veilig en zonder incidenten verlopen. Mede door veel positieve publiciteit heeft het Historisch Weekend editie 2015 Den Helder weer tot ver buiten de stadsgrenzen positief op de kaart gezet.

 

Het eerste Historisch Weekend Den Helder is in 1996 georganiseerd als eenmalig evenement op en om het toenmalige zwembad De Schots bij het 25 jarig bestaan van dit zwembad. Vanwege het succes is besloten dit evenement jaarlijks en op grotere schaal te continueren. Het aantal deelnemende auto’s is gegroeid tot meer dan 400. Sinds gekozen is voor de Oude Rijkswerf Willemsoord als locatie zijn ook tientallen historische schepen op het evenement te bewonderen. In het zwembad de Schots was vanzelfsprekend geen ruimte voor historische schepen. Deze combinatie van varend en rijdend erfgoed op één evenement is al jaren een van de bijzondere attracties van het Historisch Weekend Den Helder.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie Nadere informatie bij Erik te Boekhorst Bij voorkeur Email ert@xs4all.nl Desnoods tel.0223-632452.

IMG 50482

Ook de terreinbeheerder van het Historisch Weekend gebruikt op 27 en 28 juni 2015 de electrische Renault Twizy om zijn werk te doen.

 

De Twizy is nu al te zien bij Renault dealer Stokman in Den Helder. http://www.stokman.nl/

 

Persbericht Historisch Weekend Den Helder

 

 


Den Helder, 15 juni 2015. 

 

Zweedse klassiekers blikvangers op historisch weekend

 


Tijdens het Historisch Weekend op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2015 is Den Helder voor de 19e keer gastheer voor honderden klassieke auto’s en tientallen historische schepen. Op het monumentale terrein van de Oude Rijkswerf Willemsoord zijn indrukwekkende historische personenauto’s, vrachtwagens, motorfietsen, brandweerwagens, militaire en landbouwvoertuigen en schepen uit veel landen gratis te bewonderen. Het indrukwekkende schroefstoomschip der vierde klasse Zijner Majesteits Bonaire (1877) is het bezoeken waard.

 


Als landen thema is gekozen voor Zweedse auto’s van 1975 en ouder. De Saab Club Nederland is tijdens het Weekend  prominent aanwezig met een groot aantal klassieke auto’s en presenteert hiermee de geschiedenis van Saab door de jaren heen. Volvo, Scania-Vabis en klassieke auto’s uit veel andere landen zijn te bewonderen. De voertuigen zijn gebouwd in 1975 of eerder. De schepen zijn vaak meer dan 100 jaar oud en geven een goed beeld het varend Nederlands erfgoed. Meer dan 400 auto’s en schepen zijn op Willemsoord aanwezig.. 

 


Het Historisch Weekend Den Helder is het perfecte evenement voor het hele gezin. De afgelopen jaren hebben dan ook gemiddeld 25.000 bezoekers genoten van een gratis bezoek aan het Historisch Weekend. Naast de honderden auto’s en schepen is er bij het Historisch Weekend nog veel meer te zien en te doen. Op het techniekplein staan de technobiel en techniekstands van het Opleidings-en Ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatiebedrijf ( OTIB). Een unieke kans voor de jeugd om kennis te maken met techniek. Speciaal voor de jeugd is ook het kinderplein aanwezig. Op zaterdag en zondag zijn er spectaculaire rondritten met alle soorten klassieke voertuigen door de prachtige omgeving van Den Helder en zelfs door de Helderse binnenstad. De duizenden toeschouwers langs de routes kunnen hier de Saab’s in diverse typen langs zien rijden. In de overdekte nostalgische markt is een groot en gevarieerd aanbod aan kleine en grote historisch schatten. Een supergezellige mix van verzamelaars en exposanten . Beide dagen zijn op het terrein optredens van zang, dans en muziek ,er zijn gezellige terrassen. Op zaterdag is er een feestavond in Barista Café Njoy op Willemsoord. De geheel vernieuwde website www.historischweekend.nl geeft een goed beeld van wat het Historisch Weekend Den Helder te bieden heeft. Tijdens het evenement wordt gratis een programmaboekje uitgedeeld ; 32 pagina’s met veel informatie en foto’s . 
Op zondag 28 juni is het koopzondag in de Helderse binnenstad. 
------------------------------------------------------------------------------------------------ 


Info voor bezoekers: 
Oude Rijkswerf Willemsoord 1781 AS Den Helder Zaterdag 27 en zondag 28 juni 2015 open van 10-17 uur. Toegang, parkeren op het terrein en de optredens van zang, dans en muziek zijn gratis.. Toegankelijk voor rolstoel en rollator. Te voet in 10 minuten bereikbaar van station NS en busstation Den Helder.

 

Den Helder, 31 mei 2015.

 

Shirtsponsor voor Historisch Weekend Den Helder

 

Het Historisch Weekend Den Helder heeft sinds jaren weer een shirtsponsor. Werk in Uitvoering , een landelijke uitzendorganisatie met een vestiging op Willemsoord in Den Helder, is in 2015 shirtsponsor. De ruim 100 vrijwilligers worden gekleed in een oranje poloshirt met naast het logo van Werk in Uitvoering het alom bekende logo van het Historisch Weekend. Dit garandeert maximale herkenbaarheid voor de vrijwilligers in hun taak richting bezoekers. Rick de Geus, manager van Werk in Uitvoering, reikt de polo’s uit tijdens de instructieavond voor de vrijwilligers op 4 juni . Werk in Uitvoering houdt zich bezig met een breed scala aan personeelsactiviteiten. Het Historisch Weekend wordt gehouden zaterdag 27 en zondag 28 juni op de Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie.

U kunt aanwezig zijn bij het uitreiken van de gesponsorde poloshirts op donderdag 4 juni 19.30 uur. Steakhouse Restaurant Duinoord, Jan Verfailleweg 622 1783BW Nadere informatie bij Erik te Boekhorst, bestuurslid public relations ert@xs4all.nl en website www.historischweekend.nl Voor Werk in Uitvoering Rick de Geus en website www.uwiu.nl