Al sinds het allereerste begin van het Historisch Weekend Den Helder waren historische agrarische voertuigen en stationaire motoren aanwezig. Wanneer je nu de kleine Renault, Fiat, Porsche of Ford trekkers ziet staan, kun je je nauwelijks voorstellen dat deze trekkers toentertijd een enorme verbetering betekenden voor mens en dier op het land.

 

Stationaire motoren werden ingezet voor de meest uiteenlopende doelen. Vaak als motor in de platte schuiten die het vee en de akkerbouw producten van en naar het land of veiling brachten, maar ook om machines op het erf of pompen mee aan te drijven. Neem eens rustig de tijd om deze machines te bekijken en verwonder je over de eenvoud, maar vaak ook het vernuft waarmee ze zijn ontworpen en gebouwd. Het rustige geplof van de meestal één cilindermotoren brengt je terug naar de eerste helft van de twintigste eeuw.

 

Eigenaren van historische landbouwvoertuigen en stationaire motoren worden ook dit jaar weer van harte uitgenodigd zich op te geven via deze website. Natuurlijk zullen voertuigen van Italiaanse oorsprong extra in de schijnwerpers worden gezet.