Het Historisch Weekend Den Helder wordt gehouden op een prachtig stuk maritiem erfgoed, de voormalige Rijkswerf Willemsoord. De inrichting van het terrein is nog steeds in ontwikkeling, maar wat wél af is, is het onderdeel Museumhaven. Wanneer men Den Helder binnenrijdt over de Zuidstraat wordt de aandacht getrokken door de vele masten en hoge schoorstenen van oude schepen die hier hun thuisbasis hebben.

 

Het leuke aan deze museumhaven is dat de eigenaren van de historische schepen hier niet alleen een goed gefaciliteerde ligplaats vinden, maar er ook volop gelegenheid is om aan de schepen te werken; allerlei oude ambachten worden zo in praktijk gebracht. Een flink deel van de zogenaamde “Bruine vloot” vindt hier z’n thuishaven.

 

Bijzondere aandacht gaat uit naar de in prachtige originele staat herstelde zeesleper “Holland”. In 2019 is er een nieuwe stoomketel ingebouwd zodat het schip er niet alleen mooi uit ziet, maar tijdens ons evenement ook daadwerkelijk ‘onder stoom’ gaat!

 

Voor veel varensgasten is het Historisch Weekend een prachtige gelegenheid om door de Kop van Noord Holland te varen. Natuurlijk kan men ook even “naar buiten” om de Waddenzee op te gaan. Daarom nodigen we jullie van harte uit om 27 en 28 juni 2020 aanwezig te zijn op ons evenement.

 

Aanmelden kan via de website, of direct bij Dirk Bruin

 

 

Museumhaven Willemsoord zijde Westgracht HW 2012  Historisch weekend 2014 Den Helder fotograaf Hugo Verwijs www.hugofoto.nl D6F 9211