Bedrijfswagens van groot tot klein zijn tijdens hun werkzame leven nooit voorbestemd geweest ooit als rijdend museum stuk op evenementen aan het publiek getoond te worden. We kunnen het daarom ook wel een klein wonder noemen dat er zó veel bijzondere vrachtwagens bewaard gebleven zijn. Tegenwoordig vormen ze het “levende” uithangbord voor de bedrijven die deze wagens met veel oog voor de oorspronkelijke details hebben gerestaureerd.

 

Deze 23e editie van het Historisch Weekend is ooit als klein vrachtwagenevenement bij het toenmalige zwembad “de Schots” begonnen. Het is fantastisch om te zien dat ook dit jaar weer een aantal deelnemers van het allereerste uur van de partij zullen zijn. Te denken valt hier aan de Firma Spaansen, die behalve als sponsor ook weer met een aantal speciale trucks, bakwagens en grote stationaire scheepsmotor acte de présence geeft. Met het noemen van namen lopen we het risico belangrijke deelnemers over het hoofd te zien en dat is niet onze bedoeling.

 

Bent u in het bezit van een bijzondere vrachtwagen / bus, aarzel dan niet om u via deze website op te geven. U levert met uw bezit een belangrijke bijdrage aan het Historisch Weekend, wij zorgen er als organisatie voor dat het u een weekeind lang aan niets ontbreekt!

 

U bent van harte welkom op 29 en 30 juni aanstaande!